Smartare hantering av produktinformation

Har ni ett stort produktsortiment där information om produkterna ständigt ändras? Finns det ett behov av att anpassa innehåll för olika ändamål och språk? Är ni flera i företaget som ser till att informationen om produkterna uppdateras? Om ni svarar ja på dessa frågor behöver ni med all sannolikhet ett PIM-system.

PIM står för Product Information Management och betyder hantering av produktinformation. Med ett PIM-system strukturerar ni och samlar all data om era produkter centralt på ett ställe. På Zitac Solutions arbetar vi med två st PIM-system i dagsläget; PicoPim och Sales Layer. Vi gör en noggrann utvärdering av era önskemål och förutsättningar innan vi tar beslut om vilket som är bäst för just er verksamhet.

Vad är ett PIM

PIM står för Product Information Management och betyder hantering av produktinformation från en central källa. Med ett PIM blir det mycket lättare att hantera en stor mängd data, så att informationen om era produkter alltid är korrekt och uppdaterad. Ett PIM-system är lika lämpligt för era digitala kanaler som i tryckt material.

Varför behöver man ett PIM-system?

Har ni ett stort produktsortiment där information om produkterna ständigt behöver uppdateras? Finns det ett behov av att anpassa innehåll för olika kanaler och språk? Är ni flera i företaget som ser till att informationen om produkterna uppdateras? Om ni svarar ja på dessa frågor behöver ni med all sannolikhet ett PIM-system.

Med ett PIM-system säkerställer ni att alla i organisationen har samma information om produkten. På så vis blir det lättare att kommunicera informationen vare sig det är till kund eller till leverantör. Produkterna kläs med samma information vilket gör att det blir tydligt och konsekvent sätt att presentera produkterna. Vilket ger era kunder en positiv upplevelse – som leder till snabbare köp.

Vilken information kan jag ha i mitt PIM?

- Teknisk data (specifikationer, mått, ingredienser)

- Användardata (Beskrivningar, manualer, var produkten ska användas)

- Emotional data (produktberättelser, längre beskrivningar)

- Mediafiler (bilder, videos, pdfer)

Hur hjälper vi er?

Behöver ni få hjälp med er PIM-process eller vill komma igång med den har ni hittat rätt! Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång.
Vi på Zitac Solutions arbetar med flera olika PIM-system och vi hjälper er med era utmaningar.

Varför använda ett PIM-system?

Med ett PIM-system säkerhetsställer ni att alla i organisationen har samma information om produkten. På så vis blir det lättare att kommunicera informationen vare sig det är till kund eller till leverantör. Produkterna kläs med samma information vilket gör att det blir tydligt och konsekvent sätt att presentera produkterna. Vilket ger era kunder en positiv upplevelse – som snabbare leder till köp.

Vem behöver ett PIM-system?

Har ni ett stort produktsortiment? Driver ni en e-handel? Hanterar ni produkter på olika marknader som har olika språk? Säljer ni era produkter tillsammans med andra produkter i paketlösningar? Då skulle vi säga att ni absolut behöver ett PIM-system. Ett PIM-system är lika lämpligt för era digitala kanaler som i tryckt material.

Vilken information kan jag ha i mitt PIM?

- Teknisk data (specifikationer, mått, ingredienser) - Användardata (Beskrivningar, manualer, var produkten ska användas) - Emotional data (produktberättelser, längre beskrivningar) - Mediafiler (bilder, videos, pdfer)

Kom igång redan nu

Ett första steg mot att komma igång med er PIM-process är att boka en demo med oss. Vi har valt Sales Layer som PIM-partner, som är ett av det mest mångsidiga PIM-system som finns på marknaden. Vi visar gärna mer!

Sales Layer PIM är en användarvänlig plattform som hanterar all er produktdata på ett ställe. Sales Layer kategoriserar er data på ett ögonblick från ett Excel-dokument eller en CSV och XML-fil. Detta är en enkel och smidig plattform som flera medarbetare kan hantera samtidigt.

Zitac Solutions är stolta partners till Sales Layer i Sverige.

PicoPIM - byggt för verksamheten, förstärkt av medarbetarna

PicoPIM är en komplett lösning med avseende på integration, flexibilitet och kollaboration. Där många andra lösningar låser kunder i kostsamma avtal och dyra integrationer, framstår PicoPIM som överlägset effektivt och billigt att äga utan att ge avkall på tillgänglighet, anpassningsbarhet och projektframfart. PicoPIM omfamnar många populära metaforer inom PIM, men med modernaste teknik och överlägsen prestanda.

Akeneo?

Text text text text

Fler lösningar

För att optimera er verksamhet.